Președintele Klaus Iohannis a subliniat, miercuri, că autoritățile române au fost dedicate în mod constant eforturilor de a integra România în spațiul Schengen, inclusiv în ceea ce privește frontierele terestre. În cadrul unei declarații, Iohannis a afirmat că, deși nu există garanții certe, șansele ca România să facă un pas semnificativ în acest proces în acest an sunt considerabile.

„Este esențial să continuăm toate demersurile pentru finalizarea parcursului Schengen. S-a lucrat intens pentru acest obiectiv, iar acum există perspective favorabile. Deși nu pot oferi garanții, cred că avem șanse destul de bune ca, în cursul acestui an, să obținem progrese importante”, a declarat președintele, răspunzând la întrebările presei despre accelerarea aderării României la Schengen, în contextul în care Austria ar putea prelua portofoliul de afaceri interne la nivel european.

Klaus Iohannis a subliniat angajamentul autorităților române în acest demers, afirmând că discuțiile și negocierile vor continua pentru a asigura includerea României în Schengen cât mai curând posibil.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews