logo
RNTV Live

Klaus Iohannis promulgă legea privind scutirea de impozite pe proprietăți pentru donatorii de sânge

iohannis
Theo Tănăsescu

Marți, Președintele Klaus Iohannis a semnat legea care permite consiliilor locale să ofere o reducere procentuală a impozitelor pe clădiri și terenuri pentru persoanele fizice care demonstrează cel puțin 3 donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură proprietate.

Reducerea astfel aplicată poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, inclusiv a anului de referinţă, a întregului impozit pe clădiri şi pe teren datorat la nivelul unui an calendaristic.

Reducerea se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

Procentul reducerii, precum şi documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge, se stipulează în cuprinsul hotărârii de consiliu local care instituie reducerea impozitului acordată în baza prezentei legi.

Astfel, fiecare român care își achită taxele locale până la 31 martie beneficiază de acea bonificaţie de 10% la plata impozitului pe clădiri sau pe terenuri. Urmare a promulgării acestei legi se dă posibilitatea Consiliilor Locale să suplimenteze această bonificaţie, astfel încât donatorii de sânge să fie stimulați financiar. Toţi cei care vor dona sânge de minimum 3 ori în cursul unui an calendaristic, în baza unei hotărâri de Consiliu Local şi a acestei legi, vor putea beneficia de facilităţi suplimentare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor