logo
RNTV Live

Klaus Iohannis, primul șef de stat european premiat la Washington pentru ,,cariera sa remarcabilă”

klaus-iohannis-premiu-washington-conducere-internationala-remarcabila-901421
Constantin Corina

Prin această distincție, Klaus Iohannis a devenit primul lider al unei țări europene care a fost onorat cu acest premiu din partea prestigioasei organizații Atlantic Council.

”Astăzi am primit de la Atlantic Council un premiu mai special care arată că România nu este doar în NATO, în Uniunea Europeană, ci este o țară care a înțeles, din capul locului, importanța a ceea ce numim legătura transatlantică. Este încă mult de făcut, pentru că doar atunci când vom fi recunoscuți la valoarea pe care credem că o avem putem fi acel partener puternic pe care suntem dispuși să îl trăim, dar care trebuie văzut și de cealaltă parte, și acceptat ca atare”, a spus șeful statului după primirea premiului. 

”Este un premiu prin care România este onorată și toți românii care și-au aduc contribuția în toți cei 20 de ani de NATO, sunt apreciați la adevărata lor valoare”, a transmis și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Printre personalitățile care au fost distinse de-a lungul anilor cu Premiile pentru Leadership Distinguished se numără președinții SUA George W. Bush (2018), William J. Clinton (2010) și George H.W. Bush (2009), vicepreședintele SUA Joseph R. Biden Jr (2011) – actualul președinte al SUA, președinții Comisiei Europene Ursula von der Leyen (2021) și Jose Manuel Barroso (2014), premierul italian Mario Draghi (2022), cancelarul Germaniei Helmut Kohl (2009), prim-ministrul britanic Tony Blair (2008).

Iohannis va avea o altă întâlnire la Washington cu președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, cel care a facilitat deblocarea ajutorului pentru Ucraina.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor