Tragedie în lumea sportului: Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, și antrenorul său și-au pierdut viața într-un accident de mașină în Kenia. Se pare că în momentul accidentului, chiar atletul se afla la volan

În tragicul accident petrecut în regiunea natală a sportivului, și-a pierdut viața și antrenorul său, Gervais Hakizimana, conform informațiilor furnizate de comandantul poliției din comitatul Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge.

„Kiptum se afla la volan, îndreptându-se spre orașul Eldoret”, a adăugat el, precizând că atletul a pierdut controlul mașinii, care a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat.

Kelvin Kiptum și antrenorul său și-au pierdut viața într-un tragic accident de mașină.

Kelvin Kiptum a atras atenția în lumea sportului anul trecut, când a doborât recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2 ore, 35 minute, 35 secunde), îmbunătățind cu 35 de secunde performanța compatriotului său, Eliud Kipchoge. A câștigat și cele două curse de maraton precedente la care a participat, în 2022 la Valencia și în 2023 la Londra. Kenyanul anunțase că va încerca să devină primul alergător care să coboare sub bariera simbolică de două ore, pe 14 aprilie la Rotterdam, Olanda.

Președintele Kenyei, William Ruto, a exprimat dimineață condoleanțe pentru memoria „unui sportiv extraordinar, care a lăsat o amprentă extraordinară” în sport, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare X.

Kiptum era viitorul nostru”, a adăugat președintele kenyan.

Federația Internațională de Atletism, World Athletics, a transmis la rândul său condoleanțe după decesul lui Kiptum. „Suntem șocați și profund întristați să aflăm despre pierderea devastatoare a lui Kelvin Kiptum și a antrenorului său Gervais Hakizimana”, a precizat președintele organizației, Sebastian Coe, care i-a adus un omagiu „unui sportiv incredibil, care lasă o moștenire incredibilă”.

„Cu câteva zile înaintea Jocurilor Olimpice, deplângem pierderea prematură a unui talent promițător”, a declarat la rândul său președintele Comitetului Olimpic Kenyan, Paul Tergat, în timp ce dublul campion olimpic (2012, 2016) kenyan la proba de 800 m, David Rudisha, a deplâns „o pierdere uriașă” în mesajele postate pe X.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *