Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut declarații interesante sâmbătă cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale din România. A sugerat că șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi un candidat la prezidențiale în viitor, și că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ar trebui să fie candidatul social-democraților la aceste alegeri.

Hunor a exprimat opinia că Laura Codruța Kovesi ar putea să devină candidat la prezidențiale, afirmând că aceasta a negat o astfel de candidatură în prezent, dar că situația ar putea evolua până la momentul alegerilor. El a subliniat că în România nu există încă o personalitate care să poată rezista un an de campanie electorală.

În privința altor posibili candidați, Kelemen Hunor a menționat că Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, ar avea șanse reduse la alegerile prezidențiale fără sprijinul unui partid politic. Totodată, a sugerat că Nicolae Ciucă, președintele PNL, ar putea să fie un candidat, dar că este dificil de prezis cât de bine s-ar descurca.

Hunor a subliniat că PSD va fi probabil prezent în turul doi al alegerilor prezidențiale, dar că este încă prea devreme pentru a stabili cu certitudine cine va ajunge în finală. El a adăugat că USR ar putea avea șanse dacă prezintă un candidat puternic și obține rezultate bune la alte alegeri.

Liderul UDMR a anticipat că ar putea apărea candidați-surpriză în cursa prezidențială și a menționat că nu mai are ambiția de a candida la prezidențiale.

În ceea ce privește o posibilă candidatură comună a PSD și PNL, Hunor a declarat că o astfel de listă comună ar obține un rezultat mai slab decât listele separate, urmate de formarea unei coaliții.

El a mai adăugat că AUR ar putea ocupa locul secund după PSD la alegerile europarlamentare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *