logo
RNTV Live

Kelemen Hunor, președintele UDMR, solicită clarificări cu privire la impactul bugetar al măsurilor fiscale

Kelemen-Hunor
Dumitrache Catalina

Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a ridicat întrebări cu privire la impactul bugetar al măsurilor fiscale propuse de Guvern și a solicitat clarificări din partea Ministerului Finanțelor. Hunor a declarat că nu a primit informații suficiente cu privire la modul în care aceste măsuri vor afecta bugetul țării și că ar dori să vadă cifre concrete în acest sens.

Într-un interviu, președintele UDMR a exprimat de acordul cu unele dintre măsurile fiscale, precum taxa de solidaritate, pe care chiar el a propus-o anterior. Cu toate acestea, el a subliniat că există și alte măsuri, cum ar fi inițiativa privind Pilonul 2, cu care nu este de acord. Kelemen Hunor a criticat introducerea acestor măsuri fără o discuție prealabilă și a atras atenția asupra problemelor legate de instituțiile financiare nebancare (IFN) și jocurile de noroc, care nu au fost abordate în mod corespunzător în proiectul de lege.

Cu privire la impactul bugetar al măsurilor fiscale, Kelemen Hunor a declarat că nu a primit informații suficiente și că ar fi important să se cunoască efectele acestor măsuri asupra veniturilor bugetare. El a menționat că au circulat informații conform cărora veniturile bugetare din luna septembrie ar fi în scădere semnificativă, și a subliniat necesitatea unei analize detaliate în acest sens.

În ceea ce privește creșterea economică, președintele UDMR a exprimat încredere în potențialul țării și a subliniat că, în perioade de criză, este mai benefic să se reducă taxele pentru a stimula economia, în loc să se mărească. El a argumentat că economiile care au adoptat măsuri de reducere a taxelor în timpul crizei au reușit să depășească mai rapid dificultățile economice.

Kelemen Hunor a subliniat importanța unei abordări responsabile în gestionarea bugetului și a solicitat mai multă transparență în ceea ce privește impactul financiar al măsurilor fiscale propuse de Guvern.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor