Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat recent motivele pentru care a decis să candideze din nou la alegerile prezidențiale, după ce anterior afirmase că nu va mai intra în această cursă. Hunor, care se află la a patra candidatură pentru funcția supremă în stat, a subliniat că responsabilitatea față de comunitatea politică pe care o reprezintă a fost un factor esențial în această decizie.

„Dacă alegerile ar fi fost decalate, aș fi rămas la decizia inițială. Totuși, ținând cont de context și de nevoile comunității, am ales să revin. Colegii mi-au cerut să duc această misiune, iar eu am acceptat provocarea”, a declarat liderul UDMR în emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima TV. Hunor a mai menționat că este conștient de complexitatea acestui demers, dar că experiența acumulată în competițiile anterioare îi oferă încrederea necesară.

Decizia sa de a candida este legată și de dorința de a ridica problemele și preocupările comunității maghiare, pe care altfel, susține el, nu le-ar putea aduce în prim-plan.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews