Kabosu, câinele care a servit ca sursă de inspirație pentru celebrul meme „doge” și a devenit imaginea emblematică a criptomonedei „Dogecoin”, a încetat din viață

Cățelușa Kabosu, din rasa Shiba Inu, a trecut în neființă în dimineața zilei de 24 mai, în Japonia, după o luptă cu leucemia și o boală hepatică, la vârsta de 18 ani.

Proprietarul său, Atsuko Sato, a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul primit de-a lungul anilor, exprimând recunoștință pentru faptul că Kabosu a fost iubită de atâția oameni. A descris trecerea ei ca fiind liniștită, fără suferință, ca și cum ar fi adormit în timp ce era mângâiată de mâinile sale.

Atsuko Sato, o profesoară din Japonia, a adoptat-o pe Kabosu în 2008. Popularitatea câinelui a explodat când a apărut într-o fotografie în 2010, în care avea lăbuțele încrucișate și o expresie curioasă. Această imagine a devenit virală pe platformele Reddit și Tumblr. Un utilizator Reddit a denumit-o „Doge„, o jucărie de cuvinte a cuvântului „câine„, într-o referință la un episod din 2005 al show-ului online Homestar Runner, conform Sky News.

Kabosu a fost și sursa de inspirație pentru logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, care a câștigat popularitate în special datorită susținerii miliardarului Elon Musk.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *