Penalizarea de 15 puncte a lui Juventus Torino va fi reexaminată luni, 22 mai. Penalizarea a fost pusă pentru o presupusă fraudă contabilă, sancţiune ridicată provizoriu în data de 20 aprilie.

Consiliul de Garanţie al Comitetului Olimpic Italian (CONI) a sesizat Curtea de Apel a Federaţiei Italiene de Fotbal!

Sesizarea a avut loc din cauza „lipsurilor motivaţionale” privind ponderea pe care directorii fără delegare ai Consiliului de Administraţie al clubului Juventus, au avut-o în „modificarea deliberată repetată a evidenţei contabile datorate la numeroase câştiguri de capital ale căror valori au fost fictive”.

Penalizarea de cincisprezece puncte a fost aplicată în luna ianuarie lui Juventus Torino. Motivul au fost câştigurile de capital considerate false în timpul vânzărilor anumitor jucători. Aceasta va fi reexaminată în vederea unei eventuale reevaluări, reconsiderare care ar putea deschide calea către o pedeapsă redusă.

Însă, pentru club există riscul ca aplicarea unei pedepse, fie ea şi reduse, să blocheze accesul echipei în Liga Campionilor şi poate chiar în Liga Europa.

Juventus o să afle soluționarea cazului, chiar înainte de a juca cu Empoli în etapa cu numărul 36 din Serie A. După acest meci, mai rămân doar două etape de campionat, inclusiv un derby împotriva lui AC Milan, echipa rivală pentru calificarea în Liga Campionilor, în etapa a 37-a, care se va disputa în 28 mai.

Juventus este momentan pe locul doi, cu cinci puncte înaintea echipei AC Milan, iar pentru Liga Campionilor se califică primele patru echipe clasate în Serie A.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *