Julia Ormond, actrița engleză cel mai bine cunoscută pentru filme precum Legendele căderii, Prima noapte și Sabrina, l-a acuzat pe Harvey Weinstein de agresiune sexuală într-un proces care mai numește Creative Artists Agency (CAA), compania Walt Disney și Miramax.

Într-un proces intentat miercuri la Curtea Supremă din New York, raportat pentru prima dată de Variety, Ormond susține că producătorul de film în dizgrație a agresat-o sexual după o cină de afaceri în decembrie 1995, când a ademenit-o să-i facă un masaj.

Ormond susține că, în proces, le-a spus agenților ei la acea vreme, Bryan Lourd și Kevin Huvane, despre atacul lui Weinstein și că agenții CAA au avertizat-o să vorbească. Lourd și Huvane, acum co-președintele CAA si una dintre agențiile de la Hollywood, sunt menționați de mai multe ori în proces ca agenți ai lui Ormond, dar nu sunt numiți personal ca inculpați; Ormond dă în judecată CAA pentru neglijență și încălcarea obligației fiduciare.

„Bărbații de la CAA care au reprezentat-o pe Ormond știau despre Weinstein. La fel au făcut și angajatorii lui Weinstein de la Miramax și Disney. În mod nebunesc, niciuna dintre aceste companii proeminente nu a avertizat-o pe Ormond că Weinstein a avut un istoric în a agresa femei, pentru că era prea important, prea puternic și le făcea prea mulți bani.”, se arată în documentele de la proces.

Ce spune actrița?

Într-o declarație pentru Variety, avocatul său, Imran H. Ansari, spune: „Harvey Weinstein neagă categoric acuzațiile aduse împotriva lui de Julia Ormond și este pregătit să se apere cu vehemență. Acesta este încă un exemplu de plângere depusă împotriva domnului Weinstein după decenii și este încrezător că dovezile nu vor sprijini afirmațiile doamnei Ormond.”

Într-un interviu telefonic, Ormond spune pentru Variety că vorbește pentru că vrea să facă parte din schimbarea care poate curăța Hollywood-ul și alte locuri de prădătorii sexuali. „Îmi prezint povestea acum în mod public, deoarece simt că încă avem nevoie de schimbări sistemice și simt că avem nevoie de responsabilitate din partea facilitatorilor pentru a ajunge acolo. Simt că asta s-a întâmplat cu mine.”, a spus Ormond pentru Variety.

„Clienta noastră a suferit enorm atât pe plan personal, cât și profesional din cauza atacului lui Harvey Weinstein și a eșecului Disney, Miramax și CAA de a preveni acest lucru și de a răspunde în mod corespunzător atunci când a raportat ce sa întâmplat”, au declarat Douglas H Wigdor și Effie Blassberger pentru Variety.

„Se simte complet trădată de CAA pentru nerespectarea conștientă a siguranței și a bunăstării ei și așteaptă cu nerăbdare să tragă la răspundere oamenii și instituțiile care au permis comportamentul oribil și prădător al lui Harvey Weinstein”.

„CAA, Miramax și Disney au continuat să profite frumos de pe urma asocierii lor strânse cu Harvey Weinstein timp de mulți ani, după ce Ormond a fost atacat de el și apoi dat deoparte de Hollywood”, se arată în proces.

„Dar prejudiciul adus lui Ormond – și atâtor alte femei, Harvey Weinstein, a continuat să violeze, să agreseze și să hărțuiască – nu a fost încă pe deplin înțeles.”

După ce a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală în două procese, Weinstein ispășește în prezent o pedeapsă de 23 de ani la New York, care va fi urmată consecutiv de o pedeapsă cu 16 ani de închisoare în Los Angeles.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *