Judith Godrèche, cunoscută actriță, a înregistrat o plângere pentru viol împotriva regizorului Benoît Jacquot, cu care a colaborat și cu care a avut o relație începând de la vârsta de 14 ani!

Avocata sa, Laure Heinich, a confirmat miercuri pentru AFP că actrița a depus o plângere marți la Brigada de Protecție a Minorilor pentru viol asupra unei minore de 15 ani de către o persoană cu autoritate.

Potrivit informațiilor din Le Monde, Benoît Jacquot, în vârstă de 77 de ani și cu un film ce urmează să apară în curând, „neagă ferm acuzațiile și acuzațiile”. Contactat de AFP, el a declarat miercuri că nu dorește să facă alte comentarii și că se va limita la aceste declarații.

Parchetul din Paris a declarat miercuri pentru AFP că a deschis o anchetă preliminară legată de această plângere. Ancheta „vizează infracțiuni de viol asupra unui minor sub 15 ani de către o persoană cu autoritate, viol, violență comisă de un partener de viață și agresiune sexuală asupra unui minor peste 15 ani de către o persoană cu autoritate, toate presupusele fapte având loc între 1986 și 1992”, a precizat Parchetul, adăugând că investigațiile au fost încredințate Brigăzii de Protecție a Minorilor (BPM).

Actrița și regizorul, cu 25 de ani mai în vârstă decât ea, au început relația în primăvara anului 1986, când ea avea doar 14 ani și debuta în industria cinematografică. Au trăit împreună fără să-și ascundă relația, chiar achiziționând un apartament în Paris, până când s-au despărțit în 1992.

Actrița, al cărei rol de școlăriță în „La désenchantée” de Benoît Jacquot i-a adus o nominalizare la César pentru cea mai bună actriță debutantă în 1991, a devenit una dintre cele mai promițătoare figuri ale cinematografiei franceze, apărând în mai multe filme, inclusiv „Ridicule”, „L’auberge espagnole” și „Potiche”. Ulterior, ea a jucat alături de DiCaprio („The Man in the Iron Mask”) și s-a retras în Statele Unite.

La sfârșitul anului 2023, ea a revenit pe ecranele franceze, discutând despre relația sa cu Jacquot, pentru care părinții ei nu au făcut nimic pentru a o împiedica la vremea respectivă, în „Icon of French Cinema” pe Arte. Nu l-a dat niciodată în judecată pe regizor pentru aceste evenimente care par să se fi prescris.

Pe Instagram, Godrèche l-a descris de mai multe ori pe Jacquot ca fiind un „pervers”.

Regizorul filmului „Les Adieux à la reine” (2012), urmaș al Noului Val și cunoscut mai ales pentru succesul său la box-office, și-a construit opera în jurul actrițelor, de la vedete precum Isabelle Huppert la debutante precum Isild Le Besco și Virginie Ledoyen. „Nu pot să filmez o actriță decât dacă sunt îndrăgostit de ea”, a declarat el în Le Figaro în 2009.

Această plângere vine după numeroasele acuzații #MeToo din cinematografia franceză din ultimele săptămâni, care au vizat și alte figuri importante ale celei de-a șaptea arte franceze. Gérard Depardieu, anchetat pentru viol începând cu sfârșitul anului 2020, a fost criticat pentru imagini filmate în Coreea de Nord în 2018 și difuzate în „Complément d’enquête” în decembrie, în care face numeroase remarci misogine și jignitoare la adresa femeilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *