logo
RNTV Live

Județul Prahova, printre liderii naționali la concedii medicale

Medic-de-familie-dr-1024×577
Erika Stoica

Conform ultimului raport al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, județul Prahova se află printre principalii protagoniști ai unui fenomen îngrijorător: numărul ridicat de concedii medicale eliberate în cursul anului 2023. Alături de alte județe importante precum București, Cluj, Iași, Mureș, Timiș și Sibiu, Prahova ocupă un loc de frunte în acest trist clasament.

Analizele efectuate asupra datelor furnizate evidențiază o creștere alarmantă a numărului de persoane aflate în incapacitate temporară de muncă din motive medicale în această regiune. În total, suma cheltuită pentru acoperirea acestor concedii medicale în Prahova a depășit pragul de 3,2 miliarde de lei, bani proveniți din bugetul statului.

Conform detaliilor raportului, din cele aproape 3,4 milioane de certificate de concedii medicale eliberate la nivel național, județul Prahova a contribuit semnificativ cu o cifră considerabilă. Aproximativ 1,8 milioane de aceste certificate au fost acordate de către medicii de familie, iar 1,3 milioane au fost eliberate în ambulatoriu, cu peste 240.000 de concedii medicale eliberate în cadrul spitalelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor