logo
RNTV Live

Județul Gorj va fi primul județ în România prin implementarea traseelor montane semnalizate cu marcaje și stâlpi cu vopsea fotoluminescentă

438170379_750126377249217_7111138382426546452_n
Constantin Corina

Într-o premieră națională, salvamontiștii din județul Gorj testează implementarea vopselei fotoluminescente în marcajele turistice, având ca scop oferirea unui sprijin suplimentar turiștilor în orientare pe timp de noapte.

Această inițiativă este susținută de S.C. TOPICROLL S.R.L., unicul importator și distribuitor în România al produselor LUMINOKROM, cu o vastă experiență în vopsirea marcajelor rutiere, a pistelor pentru bicicliști și a celor pentru pietoni.

Combinând vopseaua fotoluminescentă cu elemente reflectorizante, salvamontiștii urmăresc crearea unor marcaje turistice vizibile și funcționale și în condiții de lumină redusă sau în întuneric. Această inovație are scopul de a asigura o orientare eficientă și în siguranță pentru turiștii care își desfășoară activitățile în munți în timpul nopții.

În curând, vor fi prezentate primele imagini din teren cu marcajele turistice tratate cu vopsea fotoluminescentă, evidențiind eficiența și utilitatea acestei tehnologii în sprijinirea orientării nocturne în mediul montan.

Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor