logo
RNTV Live

Județul Gorj începe în această vară construcția pentru piste de biciclete!

pista_de_biciclete
Constantin Corina

În comuna Baia de Fier s-a aprobat construirea mai multor kilometri de piste de biciclete, cu un buget de peste 2 milioane de lei.

Infrastructura rutieră, destinată exclusiv bicicliștilor, va include trasee care vor asigura accesul la principalele obiective turistice din zonă.

Începând din acest an, turiștii și localnicii din Baia de Fier vor putea beneficia de un traseu pentru cicloturism de 7,7 km, alei pietonale de 7,7 km, o zonă de parc amenajată de 30.738 mp, și o zonă de recreere și agrement de 2714,5 mp, care include locuri de popas, locuri de joacă și fitness, o pistă pumptrack, bordeie pentru meșterii populari, și o scenă demontabilă pentru evenimente de amploare.

De asemenea, va fi disponibilă o rețea de internet WIFI. Investiția, în valoare de 22,5 milioane de lei, este finanțată din fonduri europene.


La ieșirea din Peștera Muierilor, spațiul verde a fost reconfigurat pentru a crea o zonă cu multiple facilități pentru turiști. S-au realizat terasamente înierbate cu vegetație decorativă de mică înălțime și ziduri de sprijin pentru a modela terenul pe orizontală.

  • Bugetul pentru acest proiect depășește 2 milioane de lei. Infrastructura rutieră dedicată exclusiv bicicliștilor va include trasee care vor facilita accesul la principalele obiective turistice din zonă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor