Sursă: Antena Stars

Judecătoria Pitești a luat o decizie fermă în cazul lui Cristian Cioacă, respingând propunerea de eliberare condiționată formulată de comisia din cadrul Penitenciarului Mioveni. Astfel, fostul polițist rămâne după gratii pentru moment. Magistrații au stabilit un nou termen, 10 noiembrie 2023, la care cererea poate fi reînnoită, dându-i astfel ocazia lui Cristian Cioacă să conteste decizia în termen de trei zile.

În urma condamnării definitive din iunie 2014, Cristian Cioacă a primit o pedeapsă de 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare în legătură cu moartea soției sale, Elodia Ghinescu. În inițială instanță de fond, el primise o sentință mai grea, respectiv 22 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, evenimentele tragice au avut loc în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când, în contextul unor conflicte preexistente și al unui divorț iminent generat de presupuse relații extraconjugale, Cristian Cioacă a aplicat soției sale multiple lovituri fatale în dormitorul matrimonial. Un aspect cu atât mai tragic este că, în momentul comiterii crimei, copilul minor al cuplului se afla într-o altă cameră a apartamentului în care locuiau.

Pe lângă aceste acuzații, procurorii au arătat că Cioacă a întreprins o serie de activități menite să îi asigure evitarea răspunderii penale. A adunat obiectele purtătoare de urme de sânge și le-a ascuns într-o râpă din apropierea localității Poiana Brașov.

De asemenea, a acoperit zonele cu cele mai mari urme de sânge cu glet și vopsea lavabilă pentru a șterge orice semn al agresiunii. Ulterior, Cioacă a pus în aplicare o campanie amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său și al soției sale.

A prezentat dovezi înșelătoare celor din jur, în legătură cu o presupusă relație extraconjugală a victimei și o vacanță petrecută în Dubai alături de altă persoană. Scopul său era să creeze o opinie nefavorabilă față de soția sa, astfel încât să justifice ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu și să deturneze atenția de la adevărul crud al uciderii sale.

Chiar și în prezent, trupul Elodiei Ghinescu nu a fost găsit de oamenii legii, iar misterul în jurul acestei tragedii continuă să îi țină pe oamenii din țară în suspans.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *