logo
RNTV Live

Judecătoria Mangalia, decizie crucială în cazul ‘2 Mai’, în detrimentul judecătoarei pentru care CSM solicită suspendarea

popoviciu_ioana_ancuta
Theo Tănăsescu

Ioana Ancuța Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia, va continua să judece dosarul în care Pascu Matei Vlad este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, care a dus la decesul a doi tineri și rănirea altor trei. Cererea de abținere depusă de judecător a fost respinsă vineri de Judecătoria Mangalia, fiind considerată nefondată, astfel că magistratul va continua să prezideze cazul lui Vlad Pascu.

Decizia este fără cale de atac.

Vineri, 19 aprilie 2024, la Judecătoria Mangalia s-a judecat cererea de abținere formulată de Ioana Ancuța Popoviciu, instanța respingând acțiunea judecătoarei ca nefondată.

“Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.04.2024, ora 1120”, se arată în soluţia în minuta dictată de Judecătoria Mangalia.

La termenul din 18 aprilie al procesului lui Vlad Pascu, care a fost amânat pentru data de 9 mai, judecătoarea a formulat cerere de abţinere, solicitându-le colegilor săi magistraţi să o retragă din acest dosar.

Totodată, secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat, pentru 24 aprilie, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a judecătoarei Ancuţa Popoviciu din funcţie, pentru comportamentul său din timpul procesului, când a venit nepregătită şi a întrebat dacă unul dintre tinerii decedaţi se află în sala de judecată.

Ioana Ancuța Popoviciu, sub lupa CSM

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

“În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor