Președintele SUA, Joe Biden, nutrește o „profundă suspiciune” față de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și l-ar fi caracterizat în conversații private folosind expresia „răufăcătorul”, conform unor surse citate de Politico. Cu toate acestea, Casa Albă a respins vehement aceste afirmatii.

Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden, a declarat că „Președintele nu a exprimat astfel de cuvinte și nici nu ar face-o”, conform informațiilor prezentate de Politico. Bates a subliniat că relația dintre cei doi lideri este una de lungă durată, caracterizată de respect atât în spațiul public, cât și în cel privat.

Cu toate acestea, presa din SUA sugerează că Joe Biden are preocupări legate de faptul că premierul israelian Netanyahu ar putea să dorească să tragă SUA într-un conflict mai extins în Orientul Mijlociu. Motivația din spatele acestor preocupări ar include asigurarea unui flux constant de armament american și a unei finanțări substanțiale pentru Israel.

Administrația Biden a promis să desfășoare mai multe atacuri împotriva forțelor Iranului și reprezentanților acestora din Orientul Mijlociu, după trei zile consecutive de numeroase atacuri aeriene în regiune. Aceste acțiuni au fost declanșate ca răspuns la atacul asupra unei baze americane din Iordania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *