În perioada 30 decembrie 2023-2 ianuarie 2024, 189 de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova au desfășurat misiuni pentru menținerea ordinii și siguranței publice în județ. Aceștia au fost prezenti atât la manifestările organizate în zona de competență, cât și în stațiunile turistice și pe traseele montane, asigurând un climat de liniște și siguranță în colaborare cu forțele de poliție.

Rezultatele eforturilor jandarmilor au fost încununatecu succes, deoarece nu au fost înregistrate incidente majore în timpul evenimentelor publice desfășurate în județul Prahova. Aceștia au gestionat eficient situațiile și au prevenit orice deranjament în domeniul ordinii și siguranței publice.

În ceea ce privește activitatea pe linie de securitate și aplicarea legii, jandarmii au constatat nouă fapte susceptibile de a fi infracțiuni, toate privind încălcări ale Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Au fost identificați opt autori, iar de la aceștia au fost ridicate peste 4500 de articole pirotehnice, predate autorităților pentru continuarea investigațiilor.

În plus, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4800 lei, majoritatea pentru nerespectarea normelor stabilite în Legea nr. 61/1991, referitoare la sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *