erou sursă foto Realitatea.net

Jandarmeria Română răspunde la acuzațiile de aplicare a unor sancțiuni discriminatorii în urma amenzii aplicate către cântărețul Gheboasa (Gabriel Gavriș) pentru versurile vulgare și rasiste din concertul său la festivalul Untold. Potrivit comunicatului de presă transmis marți seară, instituția afirmă că nu recurge la sancțiuni discriminatorii și că toate acțiunile lor sunt ghidate de principiile imparțialității, echității și respectului pentru drepturile și libertățile cetățenilor.

În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la sancțiunea impusă de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Jandarmeria Română a subliniat că nu ia în considerare criterii sociale, etnice, religioase sau de altă natură în aplicarea sancțiunilor. Aceasta a reiterat că acțiunile lor sunt bazate pe principii fundamentale și că analiza imaginilor din timpul festivalului Untold va continua pentru a identifica eventuale fapte antisociale, urmând să fie aplicate sancțiuni în conformitate cu legea, într-o manieră echitabilă și nediscriminatorie.

Cântărețul Gheboasa a fost amendat cu 1.000 de lei de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca pentru conținutul injurios, jignitor sau vulgar din piesele sale, care ar putea perturba ordinea publică sau provoca indignarea cetățenilor, afectând demnitatea și onoarea acestora. Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, artistul a susținut că a fost amendat pentru versurile sale pe motiv că este „țigan” și că este singurul reprezentant al acestei etnii care a evoluat pe scenă la festivalul Untold. Acesta a exprimat nemulțumirea față de faptul că nu s-a luat nicio măsură împotriva injuriilor rasiste pe care le primește în mod constant online, și a contestat decizia de a fi reclamat la Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru piesa „Dă-i țiganca”, adăugând că intenționează să conteste amenda în instanță.

Reacția Jandarmeriei Române vine în contextul unei dezbateri în creștere cu privire la libertatea artistică versus responsabilitatea socială în conținutul artistic.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *