logo
RNTV Live

Jale în Prahova. Peste 380 de sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore

7e862ce6-d027-434d-98bf-d43c0a869624
Erika Stoica

Polițiștii din Prahova au desfășurat mai multe acțiuni punctuale în diverse zone din județ, cum ar fi municipiile Ploiești și Câmpina, orașele Vălenii de Munte și Comarnic, precum și în localitățile Valea Călugărească și Puchenii Mari, dar și pe drumurile naționale din zonă. Scopul principal al acestor acțiuni a fost îmbunătățirea climatului de siguranță publică, prevenirea și combaterea criminalității stradale și tragerea la răspundere a celor care încalcă legea.

Polițiștii rutieri au concentrat eforturile pe depistarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație, cu accent pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În acest sens, aproximativ 300 de șoferi din cei peste 550 opriți au fost testați pentru control.

Rezultatul acțiunii a fost impresionant: aproximativ 380 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în valoare totală de peste 114.000 de lei. Cele mai frecvente abateri au fost legate de nerespectarea limitelor legale de viteză, conducerea sub influența alcoolului, neacordarea priorității pietonilor, și defecțiuni tehnice ale vehiculelor.

În plus, au fost aplicate și 15 sancțiuni conform Legii nr. 61/1991, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și a ordinii publice. Au fost efectuate și controale corporale și ale bagajelor, iar 10 case de pariuri au fost verificate.

Ca măsură complementară, au fost reținute 30 de permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor