Vineri crestin ortodocsii au praznuit Izvorul Tămăduirii. La Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploiești, lăcaș ce poartă hramul Izvorului Tămădiurii, au venit mii de credincioși. Slujba a fost oficiată de către un sobor de preoți. Marea de pelerini a luat apoi calea catre zona in care a fost impartita apă sfințită.

Biserica Ortodoxa sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii în fiecare an, în prima vineri după Paşte. Aproape 10,000 de credinciosi s-au adunat la Mănăstirea Ghighiu, de lângă Ploiești, pentru a asista la slujba de Izvorul Tămăduirii. Un sobor impresionant de preoți a tinut slujba, in frunte cu Preasfintitul Paisie Sinaitul, episcop Vicar Patriarhal.

Oamenii au așteptat în liniște să ajungă la icoana făcătoare de minuni, a Maicii Siriacă pentru a se ruga. Credincioși au venit din toate colțurile țării să ia parte la acest praznic duhovnicesc.

Pentru credinciosii care nu au putut sa ajunga la Sfanta sarbatoare, dar care vor sa transmita un acatist, au posibilitatea sa faca acest lucru, prin intermediul email-ului.

Pentru a avea un an bogat, oamenii stropesc cu apă sfinţită în ziua praznicului grădinile şi livezile. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *