logo
RNTV Live
tymbark

Prima vineri de după Paști, zi extrem de importantă pentru creştini. Aminteşte de o minune

Astăzi se sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Tradiţii şi superstitţii
Mihai Constantinescu

Prima vineri de după Paști, zi extrem de importantă pentru creştini.Aminteşte de o minune. Este vorba mai exact despre sărbătoarea Izvorului Tămăduirii .

Prima vineri de după Paşti, aminteşte de o întâmplare din vechime, când un orb şi-a recăpătat vederea după ce și-a udat fața cu apa unui izvor situat într-o pădure din apropierea Constantinopolului. Biserica zidită pe locul unde se găsea acel izvor din porunca împăratului a primit numele de “Izvorul Tămăduirii” și multe minuni au continuat să se petreacă acolo de-a lungul timpului, potrivit orthodoxwiki.org.

Praznic închinat Maicii Domnului în prima vineri de după Paşti

Izvorul Tămăduirii este un praznic închinat Maicii Domnului. Are o vechim de peste 1500 de ani. Ortodocşii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, în fiecare an, în prima vineri după Paşti.

Izvor al Tămădurii din Prahova

Şi Prahova are un Izvor al Tămădurii. Acesta se găseşte la Mânăstirea Ghighiu, locul de unde izvorăşte apa sfântă. Mânăstirea mai este cunoscută şi datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă aici în anul 1958. Alte izvoare tămăduitore se află şi la Mânăstirea Dervent Mânăstirea Horaicioara, dar şi Mânăstirea Prislop. Este motivul pentru care, în prima vineri de după Paşti, aceste locuri sunt vizitate de pelerini din toată ţara.

Rugăciune Izvorul Tămăduirii

„Preacurata, preanevinovata, preamilostiva, prealaudata, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Mărie, izvor al dumnezeieștii tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruita a cres­tinilor, mijlocitoare statornică către făcătorul, na­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la ține, îți cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apa­ratoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, că Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostiva asculți cererile noastre. . Citeşte mai departe AICI

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/locul-minunat-din-prahova-unde-toata-suflarea-vrea-sa-ajunga-azi-de-izvorul-tamaduirii/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-biserica-din-prahova-detine-de-60-de-ani-o-adevarata-minune-vezi-unde-poti-gasi-icoana-facatoare-de-minuni/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor