Izvoarele termale din Herculane au fost închise, lăsând stațiunea celebră pentru tratamentele terapeutice în suferință. Acest lucru a survenit în urma descoperirii unor nereguli grave la mai multe foraje și izvoare

În Herculane, majoritatea izvoarelor de ape termale sunt închise în prezent, după ce în luna februarie Agenția Națională pentru Resurse Minerale a retras licența societății care a avut dreptul de administrare în ultimii 20 de ani. Opt foraje și izvoare sunt afectate de această decizie, iar cu unele excepții care au propriile surse de apă termală, majoritatea pensiunilor și hotelurilor din stațiune nu mai au acces la această resursă vitală.

ANRM a indicat că societatea care deținea licența a pus în pericol exploatarea apelor termale din zona Herculane, declanșând astfel o dispută între Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Băile Herculane. Aceasta din urmă și-a exercitat dreptul de preempțiune și lucrează acum la documentația necesară pentru obținerea unei noi licențe.

Primarul din Herculane afirmă că au fost întreprinse demersuri în acest sens, au fost obținute avize de la autoritățile de mediu, Apele Române și Cultură, s-a realizat identificarea perimetrelor și urmează să fie depusă cererea către ANRM pentru obținerea licenței. Cu toate acestea, se estimează că procesul de obținere a licenței ar putea dura până la două sau trei luni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *