logo
RNTV Live

Iulian Dumitrescu contestă măsura controlului judiciar dispusă la solicitarea DNA

Iulian Dumitrescu
Theo Tănăsescu

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, aflat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită și fals în declarații, contestă în instanță măsura impusă de procurorii DNA. Prin ordonanța emisă de procurori, Dumitrescu a fost interzis să își exercite funcția administrativă la nivelul CJ Prahova.

Iulian Dumitrescu a contestat în instanță, la Tribunalul București, măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA, conform surselor judiciare citate de News.ro. Până la momentul transmiterii acestei știri, DNA nu primise încă nicio informare oficială de la instanță cu privire la această contestație, dar Tribunalul solicitase documente de la parchet referitoare la situația lui Dumitrescu.

Numărul de dosar alocat acestei spețe nu a fost încă publicat nici pe portalul instanțelor de judecată.

La data de 1 februarie, DNA l-a supus controlului judiciar pe Iulian Dumitrescu în dosarul în care este investigat pentru luare de mită și fals în declarații. În același dosar, sora sa și soțul acesteia sunt urmăriți penal pentru complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la luare de mită și fals în declarații.

Conform surselor judiciare citate de News.ro, ordonanța emisă de DNA impune mai multe interdicții lui Iulian Dumitrescu, inclusiv aceea de a-și exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, calitate în care se presupune că a comis faptele pentru care a fost acționat penal.

Iulian Dumitrescu, fost președinte al PNL Prahova și fost prim-vicepreședinte al PNL, este suspectat că, împreună cu cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi solicitat, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri să achiziționeze, contra sumei de 47.500.000 lei, părțile sociale deținute de Daniel Lambrea la o societate comercială. Se presupune că valoarea acestora ar fi fost supraevaluată față de valoarea reală, în contextul îndeplinirii atribuțiilor sale ca președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova. Totodată, se presupune că Dumitrescu ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, împreună cu cei doi complici, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut un contract în derulare cu CJ Prahova în momentul solicitării, iar după achiziționarea societății comerciale de la Lambrea, ar fi obținut un nou contract de lucrări cu CJ Prahova.

Președintele CJ Prahova este, de asemenea, în atenția anchetatorilor pentru presupusa omisiune de a declara în trei dintre declarațiile de avere sume semnificative de bani, cheltuite în principal pentru excursii în străinătate și achiziții de bunuri de lux din afara țării, precum și pentru costuri legate de un liceu privat, cursuri de tenis și chirie într-un complex rezidențial de lux.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor