O producătoare de mure din Argeş, „îngropată” în realitatea din România. Isterie pe internet
O româncă a provocat o adevărată isterie pe internet după ce a dezvăluit realitatea crudă cu care se confruntă. Produce mure de mare calitate, dar pe piaţă ajung doar cele de „plastic”. Singurii care ar putea avea vreun beneficiu de pe urma unui astfel de producător ar fi intermediarii. Aceştia le duc la tarabele din piaţă cu 200% mai scumpe decât preţul iniţial. Aşa că, umiliţi sunt şi producătorii cât şi consumatorii. Preţul uriaş îi împiedică să cumpere cât şi-ar dori, iar producătorii nu-şi pot acoperi nici măcar investiţia, cu preţul oferit. Anul acesta, murele bio din Argeş vor ajunge, cel mai probabil la gunoi
„După trei ani de muncă silnica , refuzând constant până şi ideea de a băga erbicid între rândurile de mur ( nuuu , eu lucrez mecanic , sapă şi motocultorul , nu bag otrava care are cea mai mare remanenţă în sol ! ) , după investiţii care m-au îndatorat constant , am oare dreptul să fiu surprinsă că nu pot să vând nicăieri mure proaspete, de calitatea întâi ? Aaa, ba da , am voie să vând intermediarilor, care vor beneficiu de 200 %. Mi-au dat fabulosul preţ de 3 lei / kg , duse de mine la poarta fabricii lor”, a spus într-o postare pe Facebook Irina Toma, producător de mure din Argeş.
Mii de reacţii din partea românilor, inclusiv din partea celor din străinătate
Postarea româncei a atras după sine mii de reacţii din partea românilor, nemulţumiţi că adevăraţii producători sunt daţi la o parte.
În doar două zile de la postare, peste 40.000 de români au reacţionat. Unii să o ajute, cumpărând din marfă, alţii să o încurajeze, alţii să prezinte cum este situaţia în alte ţări. Românii au spus cum este în Anglia, Franţa, Italia, Germania şi chiar cum este în Quebec
În Anglia spre exemplu, o cutie de 200 de gr se vinde cu 3 lire. Un preţ pompos, pentru un fruct fără gust.
Vă admir, sincer. Ştiu că în România e aproape imposibil să trăieşti din munca câmpului. In Québec, producătorii sunt dublu specializati:1- producţie pentru piaţă şi magazine, 2- turism. Oamenii de la oraş vin la fermă, pentru vizitat şi cules. Plăteşti o taxă, mănânci căt vrei, iar ce iei acasă, fructe şi produse din fructe, le plăteşti, a spus şi NE Laslu Potlog
În Germania se numesc Brombeeren. Eu lucrez personal la aşa ceva, aici are comenzi de nu fac faţă şi de vinde o cutite de 125 g cu 2,99 € ,deci chiar îmi pare RĂU pentru dumneavoastră! Oricum nu vă dati bătuti, cu aşa ceva nu mulţu se ocupă, fiindca este multă munca! Respect!, a adăugat şi Ovii Ovidiu
Românii conştienţi că produsele autohtone sunt superioare calitativ
Din reacţiile la postarea producătoarei de mure din Argeş se înţelege uşor că românii preferă produsele autohtone. Paradoxal însă, producătorii români nu sunt ajutaţi mai deloc.
„Aveți mare dreptate,produsele românești n-au căutare…Producătorii noștri sunt lăsați să moară…nu-i interesează să-i promoveze! Nu au nici un interes…Rușine să le fie…Să vă ajute bunul Dumnezeu să vă vindeți marfa…, a spus într-un comentariu şi Valerica Enache
Culmea ironiei stiţi care este? Produsele româneşti care sunt BIO şi de o calitate superioară vor ajunge pe mesele străinilor, în timp ce românii consumă produsele lor umflate de chimicale! Să mulţumim sistemului românesc pentru asta!RUSINE!!!
Vă spun dragi compatrioţi că soția a fost la munca în primăvara a.c.la cules de zmeură si căpșuni în Spania,zona Huelva. M-a înspăimântat ce am aflat. Spaniolii folosesc o soluție pe care o introduc în circuitul de irigații al plantelor pentru a se coace fructele forțat. Dacă fructele, de exemplul cele de astăzi, sunt verzi cică după amiază foloseau acea soluție să se coacă forțat pentru ziua următoare. Ne mai mirăm că ne îmbolnăvim de cancer… , a adăugat şi Ilie Nicola
Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro
Sursa Facebook Irina Toma