În perioada 9.02 – 10.02, o delegație de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova a participat, la Ankara, la o întâlnire în cadrul unui proiect Erasmus+, organizată de Ministerul Educației din Turcia. Printre obiective se regăsesc autoevaluarea instituțiilor de învățământ și dezvoltarea capacității de digitalizare a instituțiilor de învățământ și a profesorilor.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Erasmus+ DIGI ESSA 4 SCHOOLS (Digital Effective School Self-Assessment For Sustainable School Improvement), 2022-1-TR01-KA220-SCH-000087735.

Au participat invitați din șase țări, reprezentând opt instituții partenere din cadrul proiectului: Ministry of National Education Presidency of Inspection Board, Turcia, Directorate of Ankara National Education (AMEM), Turcia, Hacettepe University, Turcia, Universitat Jaume I De Castellon, Spain, Universita Degli Studi Di Firenze, Italy, Universidade De Lisboa, Portugal, EduXprss Coöperatie U.A., Holland, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, România.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a fost reprezentat de doamna Ilona Cornelia Rizea, inspector școlar general, doamna Cristina Petre, inspector școlar și domnul Aurel Graur, inspector școlar.

Actualitatea Prahoveană arată că printre obiectivele proiectului, se numără: autoevaluarea instituțiilor de învățământ, dezvoltarea unui model eficient de autoevaluare digitală – instrument compatibil cu evaluarea externă, creșterea capacității de digitalizare a instituțiilor, sprijinirea dezvoltării profesionale a managerilor școlari și a profesorilor.

Prin analizarea bunelor practici din țările UE în ceea ce privește autoevaluarea, se urmărește, de asemenea, elaborarea unui raport cuprinzând procedurile, principiile, criteriile și instrumentele care se vor constitui într-un model viabil de autoevaluare a unităților școlare, notează aceeași publicație citată.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *