logo
RNTV Live

ÎPS Teodosie a primit o mustrare verbală în cadrul ședinței Sfântului Sinod

ips_teodosie
Theo Tănăsescu

Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din joi, 29 februarie, s-a încheiat. Pe agenda întâlnirii a fost inclusă și situația arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, care continuă să facă declarații publice pentru a promova ridicarea Arhiepiscopiei la rang de Mitropolie.

Conform unor informații provenite din cadrul Sfântului Sinod, ÎPS Teodosie a primit doar o mustrare verbală pentru neascultarea sa, având în vedere că fusese deja avertizat să nu continue presiunile publice referitoare la ridicarea la rangul de mitropolie.

ÎPS Teodosie face apel la istorie
ÎPS Teodosie a fost întrebat, joi, la Radio Dobrogea, dacă poate institui o zi de rugăciune în toată Arhiepiscopia Tomisului pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

„Sigur, să ne rugăm, iată, săptămâna viitoare va fi pecetluirea, dacă va fi, dacă nu, când vrea bunul Dumnezeu. Noi am făcut demersurile care se cuveneau că nu puteam să nu le facem, având un adevăr atât de evident şi atât de necesar de pus în realitate, sigur că să ne rugăm cu toţii. Şi iată, miercurea şi vinerea viitoare, chiar şi joi să ţinem post, miercuri, joi şi vineri, săptămâna viitoare, să avem post şi rugăciune cât mai intensă pentru această dorinţă a dumneavoastră, atât de justificată”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El consideră că înfiinţarea Mitropoliei Tomisului este o evidenţă a istoriei.

Contre cu Bănescu
Dincolo de chestiunea mitropoliei, ÎPS Teodosie a avut în ultima perioadă mai multe contre cu purtătorul de cuvânt al Patrahiei, Vasile Bănescu.

Cel mai recent, după ce Bănescu a publicat un text în care sugera că unele persoane sunt stăpânite de demoni, ușor de asociat cu persoana ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului l-a acuzat că a modificat Biblia și îi cere să publice acordul scris al Patriarhului Daniel pentru intervenția sa publică.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor