logo
RNTV Live

ÎPS Nifon, în vizită la mai multe așezăminte religioase din Dâmbovița

vizite-pastorale-la-biserici-si-asezaminte-din-judetul-dambovita-267114
Ștefan Petre

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a efectuat la mai multe lăcașuri de cult și obiective religioase din județul Dâmbovița, care se află în proces de construcție sau renovare.

În timpul acestei vizite desfășurate la data de 31 august, ierarhul a fost însoțit de părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, și de părintele Larian Vlădulescu, consilier eparhial la Sectorul economic-financiar.

La Mănăstirea Stelea din municipiul Târgoviște, spre exemplu, Mitropolitul a fost informat cu privire la stadiul lucrărilor la gardul care înconjoară complexul monahal și a vizitat apoi și biserica mănăstirii.

Ulterior, Înaltpreasfinția Sa și-a continuat vizita la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, unde i-au fost prezentate cele mai recente activități ale instituției. Aici, ÎPS Nifon a avut o discuție cu copiii luați în îngrijire în cadrul apartamentului social protejat „Sfântul Ierarh Nicolae” și a evaluat activitatea magazinului de obiecte bisericești, situat în aceeași clădire cu Centrul Social Creștin, oferind de asemenea îndrumări pentru îmbunătățirea serviciilor oferite de acesta.

Vizita pastorală s-a încheiat la Parohia „Sfântul Dumitru” din Buzinca, unde Înaltpreasfinția Sa a transmis îndrumări cu privire la continuarea optimă a lucrărilor de consolidare și restaurare a sfântului lăcaș.

Surse: Ziarul Lumina, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor