logo
RNTV Live

IPJ Maramureș se pronunță cu privire la încălcarea controlului judiciar de către Cătălin Cherecheș

chereches_catalin_pol
Theo Tănăsescu

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de luare de mită în formă continuată, este în prezent indisponibil sau imposibil de localizat.

Conform informațiilor, primarul, aflat sub control judiciar și interdicție de a părăsi țara, nu ar fi avut posibilitatea de a ieși legal din România. Până în acest moment, nu există dovezi că ar fi trecut ilegal frontiera. Cu toate acestea, dacă a părăsit țara, rămâne întrebarea în spațiul public cu privire la modul în care a reușit să treacă frontiera de stat.

“Conform art. 4 alin. (1) din Codul de procedură penală, orice persoană este considerată nevinovată, până la stabilirea vinovăţiei sale, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Față de persoana la care se face referire în spațiul public, era instituită măsura preventivă a controlului judiciar, iar aceasta și-a respectat obligațiile impuse, respectiv de a se prezenta în fața polițiștilor, de două ori pe săptămână, lunea și vinerea, ultima prezentare fiind luni, 20 noiembrie.

În acest moment, se realizează activități specifice de verificare, în vederea identificării bărbatului față de care instanța de judecată a dispus executarea pedepsei cu închisoarea”, anunță IPJ Maramureș.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor