logo
RNTV Live

iPhone-urile au dominat clasamentul celor mai vândute șapte smartphone-uri din 2023

iphone-12-blue-back-angle-2-scaled
Dudau Andreea Valentina

Apple a dominat categoric topul celor mai vândute smartphone-uri din anul trecut, ocupând primele șapte poziții cu produsele sale!

În 2023, Apple a cucerit piața de smartphone-uri într-un mod fără precedent. Topul celor mai vândute 10 smartphone-uri, conform analizei Counterpoint, este format din șapte iPhone-uri și trei dispozitive Samsung.

Cele mai populare modele au fost iPhone 14, iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 Pro, urmate de iPhone 13 și trei modele din seria iPhone 15. De remarcat este absența modelelor Plus din ultimele trei generații de iPhone în top.

După cele șapte iPhone-uri, se regăsesc trei telefoane Samsung: Galaxy A14 5G, Galaxy A04e și Galaxy A14 4G. În cazul Samsung, se observă că producătorul coreean nu a reușit să plaseze în top niciun flagship, ci doar modele considerate mai accesibile.

Pentru acest an, analiștii prognozează că în topul celor mai bine vândute 10 smartphone-uri vor intra și dispozitive ale producătorilor chinezi. Va fi interesant de urmărit impactul acestora asupra poziției Samsung în clasamentul vânzărilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor