Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a exprimat marți opinii critice cu privire la noua alianță de dreapta anunțată între USR, PMP și Forța Dreptei, susținând că îi este greu să creadă că acești partide, unul dintre ele fiind „micuț”, iar celelalte două abia existând, pot forma o alianță funcțională din punct de vedere politic. Stroe a menționat că unii dintre liderii acestor partide, inclusiv politicieni cu experiență, par să participe la o inițiativă care reprezintă mai degrabă o „ciorbă reîncălzită”.

Ionuț Stroe a argumentat că această alianță nu reprezintă o alternativă reală, subliniind că PNL este pilonul tradițional și ideologic al dreptei și că, în opinia sa, polul de dreapta este situat în dreptul PNL.

Stroe a subliniat că pentru liberali nu există niciun pericol din partea acestei noi construcții politice, considerând că alegerile pentru aceste partide vor aduce rezultate negative. El a argumentat că, în prezent, nu există o construcție politică bine fundamentată, ci una cu un evident interes electoral, descriind alianța drept o încercare de a scăpa de vechile sigle și un gest de marketing politic. Purtătorul de cuvânt al PNL a exprimat îndoiala că acești actori politici ar putea convinge mai mult de 10% din votanți, procentajul pe care îl au acum.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *