Sursă foto: CSM Ploiești

Ioana Savu, jucătoare a secției de baschet a CSM Ploiești, a reușit să se califice alături de echipa națională a României în sferturile de finală ale FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, competiție care are loc în această perioadă la Podgorica.

Echipa națională a României a obținut clasarea între cele mai bune opt echipe ale turneului, după primele trei meciuri disputate în Grupa A. Partidele respective au fost câștigate fără dificultăți în fața echipelor naționale ale Elveției, Austriei și Slovaciei.

În partida de luni seară, contând pentru ultima fază a etapei inițiale a turneului, echipa „tricolorelor” a suferit o înfrângere cu scorul de 83-54 în fața Lituaniei. Prin urmare, România va intra în sferturile de finală de pe poziția secundă în clasamentul Grupei A.

Româncele urmează să întâlnească acum puternica selecționată a țării gazdă, Muntenegru, joi, la ora 19:30. Echipa Muntenegrului a câștigat Grupa B cu patru victorii din tot atâtea meciuri jucate.

În cele patru meciuri disputate, Ioana Savu a avut o medie de 12.5 puncte, 4.8 recuperări și 1.5 pase decisive într-un timp de joc puțin peste 23 de minute pe meci.

Rezultatele înregistrate de echipa României în Grupa A au fost următoarele:

  • România – Elveția 70-33
  • Austria – România 48-65
  • România – Slovacia 68-54
  • Lituania – România 83-54

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *