logo
RNTV Live

Investitorii români preiau fabrica de zahăr de la Luduș, deținută de grupul francez Tereos

31A40A47-73DD-4C12-BCF9-8D3098BBEFE9
Tudor Teodora

Miercuri, producătorul francez Tereos că doi investitori români vor prelua activităţile sale din România, pe care intenţiona să le închidă. 

Noii proprietari unt Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România. Tranzacția urmează să fie finalizată în cursul săptămânii viitoare. 

Având titlul de al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, grupul francez Tereos a achiziționat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012. Din nefericire, unitatea a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014. 

Anul trecut, Tereos a anunțat oficial că a demarat consultările cu organizațiile reprezentative ale angajaților cu privire la posibila încheiere a activităților sale din România. Afacerea Termos din România avea 153 de angajați permanenți la finalul anului 2021, dintr-un total de 15.000 pentru întregul grup. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Doi investitori români preiau fabrica de zahăr de la Luduș, deținută de grupul francez Tereos / Fabrica a fost cumpărată de Tereos în 2012, însă unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor