logo
RNTV Live

Investigație la o stațiune balneară din Mureș: A curs păcură în loc de apă sărată prin conductele bazinelor

62454199
Constantin Corina

O stațiune balneară din Mureș este sub investigație, deoarece în locul apei sărate, prin conductele bazinelor, a curs păcură.

Combustibilul petrolier a contaminat bazinele, compromițând astfel începutul sezonului turistic de vară.

Polițiștii investighează posibilitatea ca lichidul vâscos să fi fost introdus intenționat în conducte și deja au identificat un cerc de suspecți.

Evenimentul a avut loc la Băile Sărate din localitatea Ideciu de Jos. În timp ce vara își făcea simțită prezența, angajații ștrandului pregăteau deschiderea sezonului și urmau să umple bazinele cu apă sărată. Conducta trece printr-o zonă de pășune și pădure.

Cu toate acestea, angajații au observat că, după doar câteva minute de la începerea operațiunii, prin țeavă a început să iasă păcură.

Un angajat al ștrandului a declarat: “Aceste lacuri sunt construite pe un filon de sare. Au curs aproximativ 20 de litri de păcură, dar s-a împrăștiat.”

Un alt angajat al ștrandului a adăugat: “După doar zece minute de umplere cu apă curată și sărată, conducta a cedat și s-a scurs ulei. Am observat imediat și am sunat la cei responsabili cu alimentarea cu apă să oprească fluxul. Acum, conductele trebuie schimbate, pentru că cineva a introdus cu siguranță ulei în sistem.” Curățarea bazinelor de lichidul vâscos nu este o sarcină ușoară.

O investigație este în curs pentru a clarifica situația. Polițiștii au indicat că au identificat deja un cerc de suspecți, însă momentan nu au oferit detalii.

Aurica Mate, purtător de cuvânt al IPJ Mureș, a declarat: “A fost deschis un dosar penal pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de distrugere.”

Băile sărate de la Ideciu de Jos atrag anual mii de turiști. Deschiderea bazinelor a fost amânată cu cel puțin o săptămână, iar costurile pentru curățarea bazinelor și înlocuirea țevilor se estimează la câteva mii de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor