Investigați pentru presupusa săvârșire a unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, pe raza localității Butimanu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 26 de ani, din comuna Berevoiești, în care se afla material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, iar autovehiculul avea montate alte plăcuțe cu număr de înmatriculare, acestea aparținând unui alt vehicul.

Polițiștii au stabilit că șoferul a fost oprit, în cursul nopții de 9 spre 10 decembrie a.c., de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care i-au reținut plăcuțele și certificatul de înmatriculare al autoutilitarei conduse și l-au sancționat contravențional pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional de polițiștii din Răcari, cu amendă în valoare de 4.350 de lei, pentru că încărcătura transportată a depășit gabaritul vehiculului, dar și pentru că nu a respectat normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise şi/sau la dimensiunile maxime admise de autoritatea competentă.

În cauză, a fost întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *