Inventatorul prahovean Iustin Capra a fost omagiat, la 91 de ani de la nasterea sa. In timpul vietii, acesta a conceput numeroase inventii in domeniul transportului aerian si terestru. Printre ele se numara rucsacul zburator, un triciclu electric, un ATV sau un autovehicul hibrid, inainte ca astfel de aparate sa apara pe piata.

Acestea sunt doar câteva dintre invențiile prahoveanului Iustin  Capră.

Cele mai  multe invenții ale prahoveanului Iustin Capră nu au ajuns să fie produse în serie.

A reușit să producă, în serie mică, o invenție legată de comanda tramvaielor electrice. Iustin Capră a decedat la vârsta de 82 de ani, lucrând până în ultimele momente la finalizarea unui triciclu. Pentru a marca 91 de ani de la nașterea lui, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova în colaborare cu Asociația „Justin Capră” au organizat evenimentul „Cutezanța zborului”. Participanții au avut ocazia să revadă prototipuri de autovehicule terestre și colecția personală de medalii, brevete și trofee ale lui Capră, aflate acum în patrimoniul muzeului.

Colecția „Iustin Capră” este deschisă vizitatorilor, fiind accesibilă la sediul Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, pe baza unei programări prealabile.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *