Brazilia este din nou victima unui ciclon ce a omorât 21 de persoane în sudul ţării. Ploile torenţiale au provocat și alunecări de teren în ultimele 24 de ore, conform AFP, citat de Agerpres. 

„Din păcate, am primit informaţii că au fost găsite 15 corpuri în municipalitatea Muçum, ceea ce ridică bilanţul la 21 de morţi”, a declarat marţi guvernatorul statului Rio Grande do Sul, Eduardo Leite, într-o conferinţă de presă.

„Acest ciclon, care a început luni să lovească această regiune frontalieră cu Uruguay şi Argentina, a provocat cel mai grav bilanţ pentru un eveniment meteo în Rio Grande do Sul”, a adăugat el.

Furtunile au lovit peste 60 de orașe în total, afectând peste 50.000 de oameni, au declarat autoritățile.

Statul vecin Santa Catarina a înregistrat și un deces, potrivit site-ului de știri G1.

Cu mai multe ploi prognozate de joi, autoritățile avertizează că sunt posibile mai multe inundații.

„Încă sunt dispăruţi, bilanţul ar putea creşte”, a spus primarul Mateus Trojan la microfonul Radio Gaucha. „Oraşul Muçum aşa cum îl ştim noi nu mai există”, a adaugat acesta cu tristete.

Urbanizarea necontrolată și locuințele neregulate construite pe dealuri fac, de asemenea, astfel de dezastre mai mortale, spun oficialii.

Se estimează că 9,5 milioane dintre cei 203 milioane de oameni din Brazilia trăiesc în zone cu risc ridicat de inundații sau alunecări de teren.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *