logo
RNTV Live

Intrarea României în spaţiul Schengen aerian aduce inaugurarea noului terminal de plecări externe al aeroportului Timişoara

download-2
Constantin Corina

Pe 29 martie, va avea loc inaugurarea Noului terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timișoara, odată cu aderarea României la Spațiul Schengen aerian. Investiția în acest proiect se ridică la peste 88 de milioane de lei.

”Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» a derulat în ultimii doi ani un proiect prin care a fost materializată cea mai importantă investiţie din istoria instituţiei, noul Terminal de Plecări Externe. Intrarea României în Schengen a condus la reoganizarea fluxurilor de plecări/sosiri, motiv pentru care denumirea noului terminal s-a transformat din Terminal de Plecări Externe în Terminal de Plecări Schengen”, au precizat reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timișoara au durat doi ani și au fost finalizate. Inaugurarea oficială a construcției este programată pentru 29 martie.

Noul terminal dispune de o suprafață construită de 12.000 de metri pătrați, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Acesta completează Terminalul de Sosiri Curse Externe, care a intrat în exploatare din iulie 2021.

Construcția a fost gestionată de firma Concelex SRL din București. Contractul pentru lucrări valorează 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanțarea a fost asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat și veniturile proprii ale aeroportului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor