logo
RNTV Live

Interzis pe viață în lumea tenisului: acuzații de corupție și suspiciuni legate de implicarea în pariuri sportive

tenis-e1693217855600
Dudau Andreea Valentina

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat că arbitrul de scaun Pavel Atanasov din Bulgaria a fost interzis pe viață în acest sport. Decizia a fost luată după ce Atanasov și-a retras apelul în fața acuzațiilor de încălcare a regulilor privind pariurile și de corupție!

Atanasov, un oficial de nivel național, a fost amendat cu suma de 10.000 de dolari. El a fost găsit vinovat pentru 21 de încălcări ale Programului anticorupție în tenis (TACP).

Prin retragerea sa din procedură, Atanasov a recunoscut responsabilitatea pentru multiplele infracțiuni TACP comise între 2019 și 2023. Acestea includ manipularea datelor de scor ale meciurilor în scopul pariurilor, facilitarea pariurilor, conspirația pentru comiterea de infracțiuni de corupție, pariurile pe meciurile de tenis și omisiunea de a raporta abordările corupte.

ITIA a precizat că lui Atanasov, care a oficiat la turnee ITF cu premii de 15.000 și 25.000 de dolari în Bulgaria, i s-a interzis definitiv să mai oficieze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat de ITIA sau de orice asociație națională. Interdicția a intrat în vigoare începând cu data de 4 martie 2024. În altă ordine de idei, luni, arbitrul braziliano-italian Antonio Casa a fost suspendat pentru șapte ani și șase luni, după ce a recunoscut săvârșirea a șapte încălcări ale TACP.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor