Pe data de 10 noiembrie polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 415 intervenții și răspunzând la 2.413 evenimente

În cadrul acestor operațiuni, au fost depistate 19 persoane căutate la nivel național sau internațional, pentru care s-au luat măsurile legale adecvate, iar în cazurile investigate au fost impuse 48 de măsuri preventive.

În vederea sancționării altor încălcări, polițiștii au aplicat 8.173 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.919.089 de lei.

Polițiștii rutieri s-au concentrat asupra măsurilor pentru sporirea siguranței în trafic, constatând 98 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 529 de permise de conducere, dintre care 142 pentru depășirea limitei de viteză, 46 pentru conducerea sub influența alcoolului și 9 pentru consum de substanțe interzise.

De asemenea, au fost retrase 333 de certificate de înmatriculare.

Ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, inițiată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost sporite.

La nivel național, 3.341 de polițiști și jandarmi au intervenit în mod integrat pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea violențelor, combaterea traficului și consumului de droguri, precum și pentru sporirea siguranței rutiere.

Peste 450 de filtre au fost organizate, în timpul cărora au fost verificate 7.809 autovehicule și au fost legitimate 11.801 persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și sporirea siguranței în trafic au inclus 3.248 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 152 cu aparatele din dotare pentru detectarea conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii BLOCADA, au fost constatate 29 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 pentru conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 250 de permise de conducere, inclusiv 33 pentru alcool și 59 pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea, au fost retrase 195 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează în mod constant pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea comunității, intervenind atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *