logo
RNTV Live

Intervenții remarcabile ale poliției române pentru siguranța publică

politia-romana
Constantin Corina

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au răspuns la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor, constatând peste 5.500 de fapte contravenționale și reținând 404 permise de conducere.

Cu ocazia Zilei Naționale, polițiștii au desfășurat 388 de acțiuni la nivel național, intervenind la 2.670 de evenimente, majoritatea semnalate de cetățeni prin 112. În cadrul acestor acțiuni, au fost depistate și luate măsuri legale împotriva a 16 persoane urmărite național sau internațional, iar 25 de măsuri preventive au fost dispuse în cauzele instrumentate.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 5.567 de sancțiuni contravenționale, însumând 2.132.171 de lei. Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru creșterea siguranței în trafic, constatând 104 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Nu mai puțin de 404 permise de conducere au fost reținute, dintre care 102 pentru viteză, 52 pentru alcool și 10 pentru droguri. În plus, au fost retrase 217 certificate de înmatriculare.

Subtitlu 4: Acțiunea “BLOCADA” – Siguranță și Prevenire

În cadrul acțiunii “BLOCADA”, 3.879 de polițiști și jandarmi au acționat la nivel național, asigurând un climat de ordine publică și prevenind faptele cu violență, traficul și consumul de droguri. Peste 449 de filtre au fost organizate, verificându-se 6.128 de autovehicule și legitimându-se 10.426 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.980 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 111 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive. În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au constatat 26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, reținând 212 permise de conducere, 27 dintre acestea pentru alcool și 58 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 134 de certificate de înmatriculare.

Ministerul Afacerilor Interne acționează în mod constant pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității. Structurile sale sunt pregătite să intervină atunci când situația o impune, asigurând un climat optim de ordine și siguranță publică.

Polițiștii și jandarmii continuă să desfășoare acțiuni menite să mențină un climat optim de ordine și siguranță publică. Intervențiile eficiente, sancțiunile aplicate și măsurile preventive luate demonstrează angajamentul autorităților pentru asigurarea unui mediu sigur pentru cetățeni. Acțiunile vor continua și în perioada următoare pentru a asigura o comunitate sigură și bine protejată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor