Foto: Salvamont Sibiu

Prima zi din noul an nu a fost lipsită de provocări pentru echipa Salvamont Sibiu, care a răspuns prompt la mai multe solicitări în zona montană.

Una dintre intervenții a avut loc în apropierea Lacului Balea, unde salvamontiștii au acordat prim ajutor unei persoane care a alunecat și a căzut pe o distanță de aproximativ 50 de metri dinspre Saua Capra spre Lacul Balea. Norocul a fost de partea victimei, care a scăpat doar cu o luxație la umăr. O altă persoană însoțitoare a solicitat sprijinul salvamontiștilor pentru a asigura coborârea în siguranță.

A doua intervenție în zona Lacului Balea a fost destinată acordării de prim ajutor și transportului unei alte victime, care prezenta suspiciuni de fractură la bazin după o alunecare și cădere. Pentru a asigura o evacuare rapidă și eficientă, victima a fost coborâtă cu telecabina și predată echipajului de ambulanță pentru continuarea îngrijirilor medicale.

În zona schiabilă, Salvamont Sibiu a intervenit pentru a ajuta trei persoane. Două dintre acestea acuzau dureri lombare în urma unor căderi, în timp ce a treia victimă avea suspiciuni de fractură la un deget de la membrul superior.

Echipa de salvamontiști a acționat rapid pentru a acorda primul ajutor și a asigura transportul celor afectați către locurile de îngrijire medicală adecvate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *