În decursul ultimelor 24 de ore, forțele de poliție au răspuns la peste 3.100 de apeluri sau solicitări din partea cetățenilor

La data de 5 noiembrie a acestui an, Poliția Română a desfășurat ample acțiuni la nivel național pentru a preveni faptele antisociale. Au fost organizate un total de 387 de acțiuni și s-a intervenit la 3.105 evenimente, dintre care 2.678 au fost sesizate de cetățeni prin apelul de urgență 112.

În cadrul acestor acțiuni, au fost depistate și reținute 11 persoane urmărite la nivel național sau internațional, fiind dispuse măsurile legale corespunzătoare. De asemenea, în cadrul cazurilor investigate, au fost luate 29 de măsuri preventive.

Pentru încălcările constatate, polițiștii au aplicat un total de 9.215 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.612.354 de lei.

Poliția rutieră a avut acțiuni pentru îmbunătățirea siguranței în trafic, identificând 172 de infracțiuni legate de regimul circulației pe drumurile publice. În acest context, au fost reținute 792 de permise de conducere, dintre care 344 pentru viteză, 85 pentru alcool și 10 pentru droguri. De asemenea, au fost retrase 303 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, coordonată de Ministerul Afacerilor Interne, au fost intensificate dispozitivele operative. Astfel, 4.281 de polițiști și jandarmi au acționat la nivel național pentru a asigura ordinea publică, preveni violența, combate traficul și consumul de droguri și a crescut siguranța rutieră. Au fost organizate peste 530 de filtre, în cadrul cărora au fost verificate 8.898 de autovehicule și legitimați 14.780 de persoane.

În continuarea eforturilor pentru menținerea siguranței în trafic, au fost efectuate 5.445 de teste cu dispozitive etilotest/alcooltest și 160 de teste cu aparate speciale pentru depistarea conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii BLOCADA, polițiștii au constatat 55 de infracțiuni legate de regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 28 de cazuri de conducere sub influența alcoolului și 5 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 439 de permise de conducere, dintre care 46 pentru alcool și 227 pentru viteză. De asemenea, au fost retrase 183 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor rămâne o prioritate pentru autorități, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt angajate în mod constant în prevenirea și combaterea evenimentelor care pot afecta comunitatea. Acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice vor continua și în viitor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *