Sursă foto: Facebook/ Salvamont Prahova

Astăzi s-a desfășurat la Salvamont Maramureș o activitate de căutare a unui cetățean ucrainean!

În zona Vf Pop Ivan, echipajele de salvatori montani ai SPJ Salvamont Maramures si echipaje ale Politiei de Frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au acționat astăzi pentru recuperarea și evacuarea unui cetățean ucrainean aflat pe munte.

Inițial, activitatea a fost îngreunată deoarece localizarea lui nu exista, cei de la Salvamont neputând să ia legătura cu el. În plus, cei care au anunțat evenimentul nu au putut să ofere absolut niciun indiciu cu privire la locul în care se afla.

Salvatorii montani se aflau deja pe Vf Pop Ivan la momentul dispariției. Ziua de azi era o zi de prevenție și de montat stâlpi și indicatori/ În zona menționată au facut echipă cu colegii de la Poliția de Frontieră încercand să identifice locatia persoanei.

De asemenea, salvatorii beneficiază și de sprijinul unor turiști polonezi aflați cu motocrosurile în zonă. Ei au fost rugați să ajute datorită vitezei mari de acoperire a zonei cu acces dificil.

Din fericire, cetățeanul ucrainean a fost identificat si recuperat de structurile de frontiera ucraineana. El a fost găsit în zona ucraineană.

SALVAMONT MARAMUREȘ: „Salvatorii montani raman in teren pentru a-si continua munca de montare a stalpilor indicatori ulterior urmand sa se intoarca la baza Salvamont.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *