Pompieri din Prahova au intervenit, miercuri dimineață, în vestul orașului Ploiești pentru a salva o pisică uitată pe un balcon. Situația a fost semnalată de vecinii îngrijorați de faptul că proprietarii pisicii, plecați de acasă, au lăsat animalul nesupravegheat.

Se pare că pisica fusese lăsată pe balcon de mai multe zile, cel mai probabil fără acces la apă și hrană. Vecinii au alertat, în cele din urmă, pompierii.

Aceștia au intervenit cu o autospecială echipată cu scară mobilă și nacelă, în zona străzii Cosminele, la intersecția cu Zarandului, în vestul Ploieștiului, pentru a salva pisica. Operațiunea s-a desfășurat fără probleme.

Se pare că proprietarii pisicii sunt în vacanță în Maramureș. O iubitoare de animale s-a oferit să aibă grijă de pisică până la întoarcerea lor. Aceasta a postat mai multe filmări pe rețelele de socializare, surprinzând atât intervenția pompierilor, cât și starea pisicii după salvare. Ea a povestit că pisica era foarte înfometată și deshidratată, dar recuperarea ei se desfășoară favorabil.

„Pe strada Cosminele, Ploiești, o pisică plânge de 5 zile de la un balcon. Proprietarii au plecat în vacanță și au uitat-o pe balcon! Încercăm să găsim o soluție! Trist e că vecinii nu se cunosc și nu știu cum să dea de ei” a povestit inițial femeia, conform Telegrama.

Ulterior, ea a publicat videoclipuri și informații care arată că pisoiul era deshidratat și că i se administra apă cu ajutorul unei seringi pentru a se recupera.

Sursă video: Facebook/ Felis Silverstris Catus

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *