logo
RNTV Live

Intervenție de salvare a zeci de migranți afro-asiatici, aflați într-o ambarcațiune pe Marea Neagră

incidente-navale-ucraina-rusia-marea-neagra
Tudor Teodora

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat vineri pe Marea Neagră, în dreptul localităţii Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau peste 40 de persoane de origine afro-asiatică, au informat reprezentanţii instituţiei, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, în jurul orei 6.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanţă de aproximativ 22 mile marine (40 kilometri) Est de Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia a fost observat un număr mare de persoane.

„După interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acţiune de salvare a vieţii omeneşti pe mare, sub coordonarea MRCC Constanţa din cadrul Autorităţii Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcaţiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei şi minori, neechipată cu mijloace de comunicaţii, respectiv salvare colective şi individuale şi exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord”, se arată în comunicat.

Ambarcaţiunea este condusă în Portul Constanţa, persoanele de la bord urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

„Pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa.


Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenţionau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a mai informat Garda de Coastă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor