logo
RNTV Live

Intervenție a echipajelor ISU Timiș la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timișoara din cauza degajărilor de fum

pompieri-trimisi-in-Franta-5
Dumitrache Catalina

Miercuri seara, echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș au fost alertate în legătură cu degajări de fum la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timișoara.

Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al ISU Timiș, Zorița Mircov, la sosirea echipajelor de intervenție la locul incidentului, s-au observat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma incidentului. Pentru siguranța tuturor, au fost evacuați 14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători, alături de cei 24 de copii, care au fost mutați în clădirea principală a spitalului. Operațiunea a inclus și ventilația încăperii afectate. Conform primelor informații, cauza incidentului a fost o garnitură defectă de la un compresor, care a generat degajări de fum.

Managerul spitalului, Ovidiu Adam, a explicat că ISU a fost solicitat din cauza degajării de fum din demisolul clădirii, într-o cameră tehnică. Aceasta s-a datorat scurgerilor de ulei de la un compresor de aer medical, care s-a supraîncălzit din cauza motorului, însă nu s-a produs incendiu sau flacără, ci doar fumul cauzat de uleiul supraîncălzit.

El a asigurat că situația este sub control, iar copiii vor fi relocați în spital în următoarele minute. Nu s-au înregistrat probleme semnificative, iar cei afectați sunt cei 24 de copii de pe secțiile de chirurgie și ortopedie.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor