logo
RNTV Live

Insula misterioasă interzisă femeilor. Anumite persoane de sex masculin au acces doar dacă îndeplinesc următoarea condiție

kvarner-rab-supetarska-draga-gonar-croatia-3-720×480-2
Constantin Corina

Pe arhipelagul japonez se află o insulă ce permite doar bărbaților intrarea, însă ce conditie trebuie să îndeplinească acestia?

În arhipelagul japonez se găsește o insulă aparte, considerată sacră unde accesul este interzis majorității populației. Cei care totuși primesc acces, în cazuri excepționale, trebuie să îndeplinească condiții total neobișnuite, mai exact, băbații care pot intra sunt doar cei ce sunt dispuși să se dezbrace.

Insula este inclusă în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre locurile misterioase și sacre ale lumii, unde se aplică reguli stricte pentru vizitatori.

Unul dintre cele mai enigmatice locuri de acest tip este insula Okinoshima, din arhipelagul Japoniei. Este practic imposibil de vizitat fără aprobări și ocazii speciale deoarece este considerată un loc sfânt, plin cu temple vechi de sute de ani, perfect conservate în locația lor originală.

Pentru cultura și spiritualitatea asiatică, Okinoshima are o valoare aparte. Este considerată o insulă sfântă și este locuită doar de un singur preot șintoist.

Șintoismul, specific Japoniei, este una dintre cele mai vechi religii din lume. Conform acestor credințe, insulele Japoniei sunt considerate creații divine. Astfel, șintoismul învață că Japonia este o țară a zeilor, iar poporul său este format din descendenții acestor divinități. Termenul “șintoism” se traduce ca “calea zeilor”.

În cadrul șintoismului există numeroși zei, venerați la temple și altare. Insula Okinoshima reprezintă unul dintre aceste puncte sacre ale șintoismului, fiind presărată cu numeroase temple. Un aspect important în Okinoshima este venerarea celor trei zeițe de la Munakata. Pe insulă, există trei zone distincte de venerare a acestor zeițe.

Această insulă misterioasă se află la 60 de kilometri nord-vest de coastele insulei Kyushu între Japonia și Coreea, ocupând o suprafață de 97 de hectare și fiind în mare parte acoperită de păduri, dealuri și munți.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor