În mai puţin de două săptămâni intrăm oficial în sezonul de iarnă. Cei care deţin animale de companie de curte, trebuie să se îngrijească de confortul lor, în special pe timpul nopţii, când există posibilitatea ca temperaturile să scadă mult sub zero grade Celsius. Când dă îngheţul, animalele au nevoie să fie îngrijite mai mult decât în mod obişnuit. Sunt puşi în dificultate mai ales acei stăpâni care petrec multe ore la serviciu şi nu dispun de atât de mult timp pentru îngrijirea lor pe timpul iernii, cât ar fi necesar.
Dacă într-o zi obişnuită, cu temperaturi rezonabile, timpul alocat îngrijirii unui animal poate dura aproximativ două ore, asta presupunând hrănire, toaletare şi plimbare, pe timp de iarnă lucrurile se complică. Îngheţul poate provoca animalului neplăceri pentru că nu mai dispune de apă după bunul plac. Îngheaţă repede şi dacă nu este înlocuită la timp, animalul suferă de sete.
Un ploieştean a scăpat de grija că apa câinelui său poate îngheţa pe timpul nopţii, aşa că a montat pe castron sistem de degivrare.
Sistemul de degivrare este mai exact o instalaţie anti-îngheţ, care nu permite apei să îngheţe. Ploieşteanul afirmă că nu doar a scăpat de grija îngheţului, dar este şi un sistem economic. Lăsat să funcţioneze, acesta are un consum echivalent cu a unui bec de 75 de waţi. Instalaţia a fost realizată chiar de stăpânul câinelui. A cumpărat din comerţ un cablu special pe care l-a montat la priză aşa cum se face şi în cazul unui reşou, spre exemplu.
Cunoscut şi ca sistem warmup, este utilizat de obicei pe aleile din curţi, burlane şi acoperişuri, pentru a topi zăpada, fără a mai fi necesară deszăpezirea cu lopata. Astfel aleile sunt protejate, la fel şi acoperişirile, plus că efortul fizic este zero.
foto cu caracter ilustrativ