Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova, cei 12 elevi dintr-o clasă de la Liceul Teoretic Azuga, care fuseseră lăsați corigenți fără justificare de către profesoara de matematică înaintea Evaluării Naționale 2023, au reușit să promoveze examenele de corigență desfășurate în luna iulie. Aceștia au fost apoi repartizați la licee în etapele secundare de admitere în clasa a IX-a.

În urma unei sesizări făcute de mai mulți părinți, aceeași profesoară de matematică a fost concediată din Liceul Teoretic Azuga pe 7 iulie. Sesizarea cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, inclusiv foști elevi, care o acuzau că i-a lăsat intenționat corigenți, deși aceștia aveau note bune la începutul anului școlar.

Inspectoratul a menționat că s-au constatat deficiențe semnificative în evaluarea și notarea elevilor din clasa a VIII-a B la materiile de matematică, ceea ce a condus la situația în care 12 dintre cei 18 elevi ai clasei au rămas corigenți la finalul anului școlar.

Deși acești elevi nu au avut permisiunea să se înscrie în prima etapă principală de admitere la liceu, care este destinată absolvenților de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională, au avut ocazia să participe în a doua etapă de admitere, unde șansele de a fi acceptați la licee teoretice sunt mai reduse. Purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova a confirmat că mai sunt locuri disponibile în județ pentru acești elevi.

Cercetările realizate de inspectorat au dezvăluit că, încă din anul 2021, existau semnale de comportament abuziv al aceleiași profesoare de matematică în ceea ce privește elevii, mai ales cei din clasa a VIII-a B, inclusiv hărțuire verbală și intimidare repetată. Chiar dacă semnalele existau încă din anul precedent, cazul a fost adus în atenția publicului după ce presa a prezentat situația, ceea ce a dus la desfacerea contractului de muncă al profesoarei în cauză.

ISJ Prahova:

  • Se confirmă faptul că doamna profesoară Dumitrescu Cristina de la Liceul Teoretic Azuga a trecut în catalog elevilor clasei a VIII-a B notele obținute la examenul de simulare a Evaluării Naționale, fără acordul părinților, încălcând astfel Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Evaluare Națională în anul școlar 2022 – 2023 (aprobată prin Ordinul de ministru nr. 5.241/31.08.2022).
  • Se confirmă faptul că doamna profesoară Dumitrescu Cristina de la Liceul Teoretic Azuga a trecut în catalog note la disciplina matematică în data de 10.05.2023, când școala desfășura activități în programul „Săptămâna verde” și nu erau în program ore la această disciplină încălcând OME 3629/2023.
  • Conform adresei conducerii Liceului Teoretic Azuga, notele la disciplina matematică din 21.03.2023 şi 10.05.2023, primite de elevii clasei a VIII-a B de la Liceul Teoretic, Oraşul Azuga, au fost anulate de către conducerea şcolii în data de 19.05.2023.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *